U21 EHBO
Beroepschauffeurs zijn verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Indien men dit niet haalt mag men het vak beroepschauffeur niet meer uitvoeren. Er zijn vele verschillende mogelijkheden omtrent de nascholing en de training U21 EHBO is daar één van.

Dagelijks staat er file in het land; vaak zijn ongevallen hier de oorzaak van. Beroepschauffeurs die dagelijks veel kilometers maken worden hier regelmatig mee geconfronteerd.

Weet jij wat je moet doen? Heb jij een verbandtrommel in de vrachtauto liggen? Beschik je over een veiligheidshesje zodat je zichtbaar ben als je eerste hulp gaat verlenen? Let je wel op je eigen veiligheid? Dit soort zaken zijn erg belangrijk voor de beroepschauffeur.

Wanneer je met een ongeval geconfronteerd wordt is het fijn als je weet hoe je een slachtoffer goed kan behandelen met inachtneming van je eigen veiligheid. Tijdens de EHBO cursus voor beroepschauffeurs leer je:

Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een LOTUS® slachtoffer. De LOTUS® slachtoffer kan een scenario naspelen in zowel het gedrag als levens echt lijkende verwondingen. Hierdoor wordt het voor jou als cursist nog realistischer en betreft het een goede voorbereiding voor het geval het er een keer echt toe doet.

De opleiding EHBO voor beroepschauffeurs vindt plaats vinden volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en de scholingsuren worden aangetekend bij het CBR onder de code U21-1.

De cursus kan ook in dagdelen verzorgt worden, zowel in de avond als in het weekend.

Aantal uren nascholing: 7