U15 sociale veiligheid
Beroepschauffeurs zijn verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Indien men dit niet haalt mag men het vak beroepschauffeur niet meer uitvoeren. Er zijn vele verschillende mogelijkheden omtrent de nascholing en de training U15 sociale veiligheid en omgaan met agressie is daar één van.

Chauffeurs krijgen tijdens het werk steeds vaker te maken met agressie. Verbale agressie van passagiers en/of klanten, maar ook agressie in het verkeer. Daarnaast krijgen chauffeurs in het openbaar vervoer ook steeds frequenter te maken met fysiek geweld. Hoe ga je daar mee om als chauffeur en wat moet je wel en niet doen wanneer jou dat overkomt?

Die onderwerpen die aan bod komen: Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een LOTUS® slachtoffer die de aanvullende NIKTA opleiding Simulant Militaire en Civiele Traumatologie heeft genoten. De LOTUS® slachtoffer die de aanvullende NIKTA opleiding Simulant Militaire en Civiele Traumatologie heeft genoten kan een scenario naspelen in zowel het gedrag als levens echt lijkende verwondingen. Hierdoor wordt het voor jou als cursist nog realistischer en betreft het een goede voorbereiding voor het geval het er een keer echt toe doet.

De opleiding Communicatieve en sociale vaardigheden voor beroepschauffeurs vindt plaats vinden volgens de richtlijnen van het CBR en de scholingsuren worden aangetekend bij het CBR onder de code U15-1.

De cursus kan ook in dagdelen verzorgt worden, zowel in de avond als in het weekend.

Aantal uren nascholing: 7