U14 communicatieve vaardigheden
Beroepschauffeurs zijn verplicht om iedere 5 jaar minimaal 35 uur aan nascholing te volgen. Indien men dit niet haalt mag men het vak beroepschauffeur niet meer uitvoeren. Er zijn vele verschillende mogelijkheden omtrent de nascholing en de training communicatieve vaardigheden is daar één van.

Organisaties leggen steeds nadrukkelijker de focus op klantgerichtheid van hun medewerkers. Chauffeurs zijn het visitekaartje van het bedrijf en hebben direct contact met de klanten. Klantgericht communiceren is belangrijk voor het afwikkelen van vervoersopdrachten. Dit geldt ook voor de communicatie tussen chauffeurs en hun leidinggevenden en collega's.

De chauffeurs leren zich een representatieve houding aan te nemen naar klanten, leidinggevenden en collega's. Daarnaast leren ze beter communiceren en in bepaalde situaties vanuit een juist beroepshouding te handelen.

De onderwerpen die aan bod komen: Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van een LOTUS® slachtoffer die de aanvullende NIKTA opleiding Simulant Militaire en Civiele Traumatologie heeft genoten. De LOTUS® slachtoffer die de aanvullende NIKTA opleiding Simulant Militaire en Civiele Traumatologie heeft genoten kan een scenario naspelen in zowel het gedrag als levens echt lijkende verwondingen. Hierdoor wordt het voor jou als cursist nog realistischer en betreft het een goede voorbereiding voor het geval het er een keer echt toe doet.

De opleiding Communicatieve en sociale vaardigheden voor beroepschauffeurs vindt plaats vinden volgens de richtlijnen van het CBR en de scholingsuren worden aangetekend bij het CBR onder de code U14-1.

De cursus kan ook in dagdelen verzorgt worden, zowel in de avond als in het weekend.

Aantal uren nascholing: 7