Referenties

Onze opdrachtgevers

Ministerie van Justitie en Veiligheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Defensie, G4S, Brandwondenstichting, Arcelor Mittal, ROC van Amsterdam, BurgGolf, Multiline, DHL, Nippon, SVB, Nederlandse Rode Kruis, Dycore, Borax, Gemeente Vlaardingen, Gemeente Amsterdam, CIVITAS Advies, Rio Tinto, Falck BHV, Dutchview, Interselektie, O & A bouwgroep, Mc Cain Foods.

Berd Koggel - Multiline Markering - Company Manager

“Vanwege veranderende contractvorming in onze branche en het hierdoor steeds meer moeten nemen van eigen verantwoordelijkheden is gekozen om d.m.v. een aantal trainingen onze mensen te onderrichten. Het doel was om de leidinggevende kwaliteiten van het middenkader op een hoger niveau te brengen. Er wordt hierbij specifiek gekeken naar communicatie en leiding geven. Omdat het bij ons allemaal no- nonsens en praktijkgerichte mensen zijn heb ik gezocht naar een training die hierop aansluit. Improvementtrainingen heeft hier perfect op aangesloten. Door een combinatie van indoor en outdoor waarbij, aan de hand van praktijkgerichte theorie voorbeelden, mensen aan het werk gezet worden. Ik had nooit durven hopen dat onze mensen zo enthousiast aan deze trainingen mee zouden doen. De reacties die ik bij de evaluatie gekregen heb zijn dan ook bijzonder positief. Hierdoor is na het 1e jaar dan ook gelijk besloten er een 2e training op te laten volgen.”

Rene Hoeflaak - DHL - Warehouse Manager

“Improvement trainingen heeft ons in één weekeinde vele stappen voorwaarts laten maken door theorie te combineren met outdoor trainingen. Aanrader voor iedereen. Goed voor persoonlijke ontwikkeling (kerncompetenties) en teambuilding. In een sfeervolle lokatie.”

Sandsure LM training & advies

"De cursus is naar alle tevredenheid verzorgd. Met name de praktische aanpak, en de tools welke men in de cursus kreeg aangereikt, heeft de cursisten (veelal afkomstig uit re-intergratie) heeft de cursisten aangesproken en verder geholpen."

Outdoor Germany

"Wij hebben Improvement Trainingen en Advies ingehuurd voor een training met als hoofdthema “Klantgerichtheid”. De duur van de training bedroeg ca. 2½ dagen. De trainers hebben hun opdracht goed uitgevoerd. Het resultaat was boven verwachting."

Dutchview

"Training communicatie en klantgericht werken. De open sfeer zorgde voor goede, heldere en prettige evaluaties van diverse opdrachten. Iedereen deed goed mee, waar ik uit op kon maken dat iedereen zich ook daadwerkelijk betrokken voelde bij behandelde onderwerpen en tevens in staat was zijn/haar mening te geven. Omdat alles groepsgericht is en niet individueel is er ook geen schroom om ideeën of meningen te ventileren. Daarnaast was het leuk om te zien dat de verschillende mensen, afdelingen en functies behoorlijk op een lijn zitten betreffende het te bereiken doel, maar daarbij af en toe wel eigen ideeën hebben over hoe deze doelen te bereiken. Daarin was duidelijk zichtbaar hoe gedurende de training uiteindelijk wel gezamenlijk verbeteringen in de uitvoering van diverse opdrachten gerealiseerd werden."