Samenwerking Falck BHV en Improvement training en adviesbureau

11/25/2013 - externe nieuwsbrief Falck BHV

Falck BHV en Improvement training en adviesbureau hebben de handen ineen geslagen om de BHV opleidingen nog uitdagender te maken. Zij doen dit door de reguliere BHV opleiding aan te vullen met outdoor praktijksituaties, oftewel ‘BHV Leren door Doen’. Dit najaar zijn zij gezamenlijk 180 BHV deelnemers van een grote klant op deze manier gaan trainen, met goede resultaten en positieve reacties als gevolg.

Improvement training en adviesbureau heeft al jaren zeer positieve ervaringen met de combinatie van theorie en outdooractiviteiten. Organisaties zien dat deelnemers aan trainingen meer willen begrijpen hoe je de theorie praktisch kunt omzetten. Outdooractiviteiten is dan het middel wat hen daarin begeleidt en ze tegelijkertijd stimuleert om meer van zichzelf te geven en ‘out of the box’ te denken én werken.

De afgelopen tijd hebben beide partijen gesproken over een samenwerking. Beide organisaties weten elkaar goed te vinden en werken daarbij goed samen. “Onze opdrachtgevers zullen hun BHV’ers naar een kwalitatief hoger niveau zien doorgroeien. De theorie achter BHV is één ding, maar hoe breng je dit in stressvolle en levensbedreigende situaties in de praktijk? Daar komen toch heel andere zaken bij kijken,” aldus Eveline Clausing, directeur Falck BHV.

“Eigenlijk is er sprake van de juiste deksel op het potje”, aldus Marcel Krabbendam, Improvement training en adviesbureau. “Iedere BHV’er kent zijn theorie, maar wanneer oefening werkelijkheid wordt, wordt er meer van een BHV’er gevraagd dan alleen maar theoretische kennis. Je hebt dan te maken met leidersschap-, samenwerking- en communicatiekwaliteiten en daar trainen wij de BHV’ers in." Wendy van Beek, Improvement training en adviesbureau vult aan: “Deze manier van trainen is niet alleen effectief, uitdagend en leuk, je ziet ook dat BHV’ers inzien dat praktijktrainingen met unieke veiligheidsuitdagingen veel meer kennis oplevert, die zij ook buiten een BHV-inzet kunnen gebruiken.”

Improvement training en adviesbureau maakt ook gebruik van LOTUS® slachtoffers. Zij worden ingezet om de oefeningen nog realistischer te maken. Door hun certificering kunnen zij zich echt inleven in hun rol.

De trainingen zijn goed bevallen dus we zullen veel meer gaan aanbieden bij onze klanten. Op deze manier kunnen we BHV interessanter en uitdagender maken.